Home
Πολιτιστικά

Πολιτιστικά

Κοπή Πίτας 28-1-2015

Την Τετάρτη, 28-1, Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού ΚΨ μαζί με τον Σύλλογο Γονέων Γυμασίου ΚΨ έκοψαν Πίτα στο Σ.Α.Κ.Α στο campus Ψυχικού. Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς καλή χρονιά με υγεία το 2015!

Οργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του Σχολείου μας, 13-6-2014

Tην Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση Εκπαιδευτικών & Προσωπικού Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία!

Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ξεπερνώντας τα 230 άτομα. Τα προσφερόμενα δώρα χάρη στην ευγενική συνεισφορά πολλών γονέων έφτασαν σε αριθμό τα 80 δημιουργώντας ενθουσιασμό και ανυπομονησία για τη λαχειοφόρο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνουμε στην εταιρεία Γευσήνους για τα υπέροχα εδέσματα που πρόσφερε και φέτος και που σε συνδυασμό με την υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, συνέβαλαν καθοριστικά σε μια κεφάτη γιορτή, έναν ζεστό αποχαιρετισμό της σχολικής χρονιάς που έφτασε στο τέλος της!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά όλους τους γονείς που συνεισέφεραν στη λαχειοφόρο προσφορά δώρων και υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια: Οικογένεια Γλού, Οικογένεια Δ. Γρηγοριάδη, Γ. Κορρές, Ι. Μουσκέτα, Γ. Παπαϊωαννίδης, Μ. Θεοφανοπούλου, Ε. Μουρτζούχου, Ν. Μελισσινού-Νέγκα, Οικογένεια Κωσταντέλλη, Οικογένεια Α. Ηλιοπούλου, Μ. Καρυδάκη, Οικογένεια Goodhead, Οικογένεια Ζέη, Οικογένεια Μ. Μαδιανού, Α. Γαϊτάνης, Οικογένεια Τουμανίδη, Οικογένεια Γ. Παναγιωτόπουλου, Κ. Αγγελοπούλου, Β. Τσιρώνης, Οικογένεια Ι. Θεοχάρη, Κ. Παπαθεοδωρόπουλος – Α. Γκιζελή, Γ. Γιαννάς, Α. Αυγερινού, Α. Ζαγοριανάκου, Οικογένεια Σκλαβενίτη, Σ. Κριθαριώτη-Τσάκου, Λ. Κριθαριώτη-Μπερτόλη, Σ. Κουτσιανά, Σ. Ανδρωνής.

Η ένθερμη ανταπόκριση της γονεϊκής κοινότητας του σχολείου μας είναι πάντα ενθαρρυντική για τις δράσεις του
Συλλόγου μας, που βασίζονται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά όλων όσων συμμετέχουν. Μας δίνετε τη σιγουριά ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο και ενισχύετε τον ενθουσιασμό μας για να πραγματοποιήσουμε το σύνολο των ενεργειών και δράσεων που έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη χρονιά με στόχο τη διαρκή εξέλιξη της σχολικής μας κοινότητας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την άοκνη προσφορά τους στην εκπαίδευση των παιδιών μας, καθώς και του προσωπικού που υποστηρίζει το έργο τους καθημερινά.

Συντονισμός εξόδου στη παράσταση «Τέλεια», 13-4-2014

Ο  Σύλλογος  Γονέων  μαθητών  και  μαθητριών  του Δημοτικού  Κολλεγίου  Ψυχικού, εξασφάλισε για τους μαθητές της Γ’ και Δ΄ τάξης και τους γονείς τους μια αποκλειστική παράσταση του μουσικό-θεατρικού έργου « Η Τελεία», την Κυριακή  13  Απριλίου  2014  στις  14.00 μμ, στον  θεατρικό χώρο SKROW.

H θεατρική παράσταση βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Πήτερ Ρέϋνολντς. Το σύγχρονο αυτό παραμύθι μεταφέρθηκε από την ομάδα νέων ηθοποιών Show Theater σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου.
Ερμηνεύουν οι Εύη Δόβελου, Ναταλία Καλημερατζή, Αγγελική Μαρίνου και Γιώργος Φλωράτος.

«Η μικρή Λία προσπαθεί να νικήσει τους φόβους της και να κατακτήσει την αυτοπεποίθηση.  Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα της την προτρέπει να μην αφήσει το χαρτί της λευκό στο μάθημα της ζωγραφικής,αλλά να κάνει κάτι….» έστω μια τελεία !»

Μια παράσταση για όποιον φοβάται να εκφράσει τον εαυτό του, την δημιουργικότητά του και τελικά τα όνειρά του!»

Συντονισμός εξόδου στην Έκθεση στον Ελληνικό Κόσμο για τον Leonardo Da Vinci σε συνδυασμό με την ταινία στο Θόλο «Ουράνια», 6-4-2014

Την Κυριακή 6 Απριλίου, 2014, γονείς και παιδιά απολαύσαμε μια υπέροχη περιήγηση στον Ελληνικό Κόσμο, με αφορμή το αφιέρωμα στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η ξενάγηση μας εντυπωσίασε εξαιρετικά, φιλοξενώντας μας στον μαγικό κόσμο μιας ιδιοφυίας. Τα παιδιά συμμετείχαν με συγκινητικό ενδιαφέρον μαθαίνοντας με ευχάριστο και απλό τρόπο για τις τεχνικές της ζωγραφικής του μεγάλου δημιουργού αλλά και τις πηγές έμπνευσής του.

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στην Θόλο, όπου παρακολουθήσαμε το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, πετάξαμε όπως στα όνειρά μας, και ανακαλύψαμε με ποιόν τρόπο το άπιαστο όνειρο της ανθρωπότητας, έγινε πραγματικότητα. Αυτό που ζήσαμε μας έφερε ακόμα πιo κοντά με τα παιδιά μας και φυσικά μας προσέφερε χαρά, ανείπωτη ψυχική ευφορία και γνώση.

Η έκθεση έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις και παρουσιάζει περισσότερα από 40 τρισδιάτατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων, μηχανές που έχουν κατασκευαστεί υπό κλίμακα, 23 ψηφιακά αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης ζωγραφικών έργων και πολυμεσικές εφαρμογές δίνοντάς μας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουμε τη διάνοια του Λεονάρντο Da Vinci Η επίσκεψη στον Ελληνικό Κόσμο συνδυάστηκε με την παρακολούθηση της ψηφιακής ταινίας της Θόλου: «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της
ανθρωπότητας».

Η ταινία που έλαβε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο FullDome Festival τον Ιούνιο του 2013, περιγράφει το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, μέσα από την οπτική του Λεονάρντο ντα Βίντσι, των αδελφών Ράιτ και άλλων εφευρετών.

Με ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο η ταινία παρουσιάζει τους σταθμούς στην πορεία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση των ουρανών τόσο από άποψη τεχνολογικών ανακαλύψεων όσο και από την πλευρά των κοσμοθεωριών και των αντιλήψεων σχετικά με τις πτήσεις. εντυπωσιακή ταινία που αφήνει στους θεατές ένα μήνυμα: να είστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και να ακολουθείτε τα όνειρά σας!

Συντονισμός εξόδου στη Θεατρική Παράσταση “Τα Μεγάλα Ψέματα του Μικρού Ερμή» για Α και Β τάξεις, Μέγαρο Μουσικής 30-3-2014

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης που πραγματοποιήσε ο Σύλλογος Γονέων, περισσότεροι από 150 γονείς και μαθητές της Α’ και Β’ τάξης επισκέφθηκαν του μουσικό-θεατρικό διαδραστικό έργο «Τα Μεγάλα Ψέματα του Μικρού Ερμή.»
Έλαβε μέρος στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2014.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μικρών παιδιών που ανταποκρίνονταν με ενθουσιασμό σε κάθε θεατρικό διάλογο που άνοιγαν μαζί τους οι χαρισματικοί ηθοποιοί της ομάδας «Κοπέρνικος» Ελισσαίος Βλάχος & Φοίβος Συμεωνίδης.

Το νέο έργο των βραβευμένων με το 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη, διαπραγματεύεται το ψέμα και τις συνθήκες στις οποίες αυτό ανθίζει, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις συνέπειες των πράξεών μας έχοντας για ήρωα του τον μικρό Ερμή: ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο που περνάει τις ώρες του διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει ωστόσο ένα τρομερό ελάττωμα: είναι παθιασμένος ψεύτης!

Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων! Με κύρια συστατικά, όχι τα εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, αλλά το χιούμορ, τη χειμαρρώδη δράση και τις όμορφες μουσικές μελωδίες του Α. Αγγέλου η μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η φαντασία και ο ενθουσιασμός των παιδιών συνιστούν το καλύτερο όχημα για ένα μαγικό, αξέχαστο ταξίδι στην τέχνη και τις ομορφιές της!

Χορηγία της αγγλικής παράστασης “The Circus” και «Sherlock Holmes is Back. 14-1-2014.

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού χορήγησε δύο αγγλικές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας, The English Theatre Club of Athens.

Οι μία παράσταση για 5η και 6η τάξη ονομαζόταν «Sherlock Holmes is Back», και της 3ης & 4ης τάξης ήταν «The Circus.»

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκανστις 14-1-2014, στο θέατρο του Σχολείου, χωρίς κανένα επιπλέον
κόστος για τους μαθητές. Έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών του σχολικού προγράμματος.

The English Theater Club of Athens είναι αγγλόφωνο παιδικό Θέατρο που ξεκίνησε το 1990 ως Θεατρικό Εργαστήρι.